Spring naar inhoud

“De focus ligt op het contact tussen kinderen.”

Geplaatst op: 13 mei 2020

Fanneke Verhallen, artistiek leider bij Studio 52nd, koppelt tijdens de lockdown  buddy’s aan kinderen uit kansarme wijken in Oost. Bij de theaterprojecten van Studio 52nd helpen schrijfbuddy’s de kinderen met het schrijven van theaterteksten; vervolgens worden die teksten geregisseerd en opgevoerd door professionele theatermakers. Schrijfbuddy’s worden daarna, soms, ‘Big Buddy’s’ die de kinderen mee op stap nemen naar theater of musea. Nu gaat dat allemaal net iets anders.

Fanneke: “De buddy’s en de kinderen spreken online 1 à 2 keer per week af en ontdekken samen wat ze leuk vinden. Het liefst wel iets in de culturele richting, maar soms is het ook een stukje kanoën of wandelen. Om nou elke week digitaal een museum te bezoeken...”

Er ontstaan ook dingen die je van te voren niet had kunnen bedenken: “De moeder van mijn collega Eva lag in een verpleeghuis met COVID-19. Eva vroeg mensen om een kaartje te schrijven aan haar moeder. Wij besloten met de kinderen een toneelstuk voor haar moeder te schrijven. Eén van de kinderen vroeg wat het lievelingseten was van Eva’s moeder. Raapsteeltjesstampot, was het antwoord. Zo ontstond er een theatertekst over een romance tussen een beer en een bord raapsteeltjesstampot.”

“Het is belangrijk dat kinderen hun fantasie prikkelen in plaats van tv kijken."

“We proberen de kinderen ook dingen voor elkaar te laten doen. Er is hier in de buurt een meneer die veel weet over de geschiedenis van de buurt, samen met hem maken de kinderen een speurtocht met een historisch tintje voor elkaar. De focus ligt op het moment echt op het contact tussen de kinderen. In deze rare tijd dat ze niet naar school kunnen, is het belangrijk dat ze thuis dingen doen die hun fantasie prikkelen in plaats van computeren en tv kijken.”

Meer weten?

Lees meer over dit initiatief

Deel dit verhaal

Uitgelichte verhalen

"We blijven onze mensen helpen."

Lees meer

Kaartje sturen naar ouderen.

Goed bezig! Kan jouw initiatief hulp gebruiken?

Stuur je initiatief in

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
refresh

Annuleren