Spring naar inhoud

Vragen?

Gemeente Amsterdam wil alle mooie initiatieven in de stad versterken. Op dit platform kunnen initiatiefnemers en vrijwilligers elkaar vinden. Wil jij ook iets doen voor jouw stad? We helpen je graag op weg. Misschien staat jouw vraag hierbij.

Veelgestelde vragen

Voor wie is Wij Amsterdam?

Wij Amsterdam is voor alle Amsterdammers die elkaar helpen. Amsterdammers met mooie initiatieven, Amsterdammers die graag een steentje bijdragen, en Amsterdammers die op zoek zijn naar hulp. Zij kunnen elkaar vinden op dit platform. Samen versterken we elkaar!

Hoe werkt het?

- Ben je een initiatief gestart? Dan kun je deze op Wij Amsterdam plaatsen. Stuur je initiatief in en geef aan of je vrijwilligers kunt gebruiken.

- Ben je opzoek naar hulp? Hier vind je alle aangeboden diensten.

- Zin in inspiratie? Hier vind je achtergrondverhalen van initiatiefnemers.

Ik wil de vluchtelingen uit Oekraïne graag helpen. Wat kan ik doen?

Als Amsterdammer kan je op veel manieren bijdragen. Kijk wat jij kan doen op de website van gemeente Amsterdam.

Als je vragen hebt over vluchtelingen die je in huis hebt en wilt weten wat je voor ze kan regelen, dan kan je contact opnemen via opvangoekraine@amsterdam.nl. Of neem contact op met Stichting Oekraïense gemeenschap Nederland via de website www.ukrainians.nl.

Heb je een andere vraag? Mail ook dan naar opvangoekraine@amsterdam.nl.

Ik wil graag mijn initiatief insturen. Welke regels zijn er?

Wij Amsterdam is een platform voor alle initiatieven die belangeloos hulp aanbieden. Initiatieven met een winstoogmerk passen hier niet bij. Stuur je initiatief in met respect voor anderen.

Wij Amsterdam behoudt zich het recht voor initiatieven te verwijderen.

Waarom plaats ik mijn initiatief op Wij Amsterdam?

Wat goed dat jij je hulp aanbiedt! Dat wil je natuurlijk met iedereen delen. Wij Amsterdam zorgt voor extra bekendheid van jouw werk. Zo kun jij je richten op het mooie werk dat je doet. En Wij Amsterdam zorgt dat jij vindbaar bent voor iedereen die het nodig heeft.

Kan jouw initiatief hulp gebruiken? Op Wij Amsterdam kunnen vrijwilligers zich bij jou aanmelden. Samen versterken we elkaar!

Ik ken een goed initiatief. Mag ik dat insturen?

Ben jij niet de eigenaar van een initiatief? Neem dan contact op met het initiatief wat je graag wil insturen. Als zij jou toestemming geven om het op Wij Amsterdam te plaatsen, kun je het initiatief insturen.

In het overzicht zie ik een initiatief dat niet past bij Wij Amsterdam.

Staat er een initiatief op Wij Amsterdam dat er niet thuishoort? Check voor de zekerheid eerst de regels bij de vraag 'Ik wil graag mijn initiatief insturen'.
Valt het initiatief buiten de regels? Neem contact op met Wij Amsterdam. Wij Amsterdam behoudt zich het recht voor initiatieven te verwijderen.

Staat je vraag er niet bij?

Stuur ons een mail

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel