Spring naar inhoud

Vragen?

Gemeente Amsterdam wil alle mooie initiatieven in de stad versterken. Op dit platform kunnen initiatiefnemers en vrijwilligers elkaar vinden. Wil jij ook iets doen voor jouw stad? We helpen je graag op weg. Misschien staat jouw vraag hierbij.

Veelgestelde vragen.

Waarom organiseert Gemeente Amsterdam een prijsvraag?

Gemeente Amsterdam vindt maatschappelijk initiatief belangrijk. Daarom ondersteunt de gemeente veel verschillende initiatieven die plaatsvinden in de stad. De prijsvraag is hierop een aanvulling. Het stimuleert Amsterdammers om mee te denken over hun eigen buurt en stad. Hoe kan het nog beter, mooier en levendiger?

De prijsvraag zorgt voor nieuwe ideeën voor Amsterdam en geeft een stem aan iedere bewoner.

Ik doe mee aan de prijsvraag. Zijn er voorwaarden verbonden aan het prijzengeld van 5.000 euro?

Heb jij het beste idee voor meer ruimte en levendigheid in Amsterdam? Dan win je 5.000 euro netto. Dit is een beloning voor jouw idee en mag je naar eigen inzicht besteden.

Ik doe mee aan de prijsvraag. Wat wordt er bedoeld met openbare ruimte?

Openbare ruimte is een plaats die voor iedereen toegankelijk is. Vaak is dit in de open lucht, zoals een park of een plein. Het kunnen ook gebouwen zijn. Bijvoorbeeld het gemeentehuis.

Voor de prijsvraag is het belangrijk dat alle Amsterdammers gebruik kunnen maken van jouw idee. Kies daarom voor een plek waar iedereen naartoe kan, zonder toegangseisen.

Voor wie is Wij Amsterdam?

Wij Amsterdam is voor alle Amsterdammers die elkaar helpen. Amsterdammers met mooie initiatieven, Amsterdammers die graag een steentje bijdragen, en Amsterdammers die opzoek zijn naar hulp. Zij kunnen elkaar vinden op dit platform. Samen versterken we elkaar!

Hoe werkt het?

- Ben je een initiatief gestart? Dan kun je deze op Wij Amsterdam plaatsen. Stuur je initiatief in en geef aan of je vrijwilligers kunt gebruiken.

- Wil je vrijwilliger worden? Hier vind je welk initiatief jouw hulp goed kan gebruiken.

- Ben je opzoek naar hulp? Hier vind je alle aangeboden diensten.

Ik wil graag mijn initiatief insturen. Welke regels zijn er?

Wij Amsterdam is een platform voor alle initiatieven die belangeloos hulp aanbieden. Initiatieven met een winstoogmerk passen hier niet bij. Stuur je initiatief in met respect voor anderen. Wij Amsterdam behoudt zich het recht voor initiatieven te verwijderen.

Waarom plaats ik mijn initiatief op Wij Amsterdam?

Wat goed dat jij je hulp aanbiedt! Dat wil je natuurlijk met iedereen delen. Wij Amsterdam zorgt voor extra bekendheid van jouw werk. Zo kun jij je richten op het mooie werk dat je doet. En Wij Amsterdam zorgt dat jij vindbaar bent voor iedereen die het nodig heeft.
Kan jouw initiatief hulp gebruiken? Op Wij Amsterdam kunnen vrijwilligers zich bij jou aanmelden. Samen versterken we elkaar!

Ik wil graag een initiatief starten. Welke regels zijn er?

Goed bezig! Houd je altijd aan de officiële richtlijnen van de RIVM. Deze kun je hier vinden.

Ben je benieuwd of je een vergunning nodig hebt? Neem dan contact op met Gemeente Amsterdam via wij@amsterdam.nl.

Ik ken een goed initiatief. Mag ik dat insturen?

Ben jij niet de eigenaar van een initiatief? Neem dan contact op met het initiatief wat je graag wil insturen. Als het initiatief jou toestemming geeft om het op Wij Amsterdam te plaatsen, kun je het initiatief insturen.

In het overzicht zie ik een initiatief dat niet past bij Wij Amsterdam.

Staat er een initiatief op Wij Amsterdam dat er niet thuishoort? Check voor de zekerheid eerst de regels bij de vraag 'Ik wil graag mijn initiatief insturen'.
Valt het initiatief buiten de regels? Neem contact op met Gemeente Amsterdam. Gemeente Amsterdam behoudt zich het recht voor initiatieven te verwijderen.

Ik ben ondernemer. Waar kan ik om hulp vragen?

Wij Amsterdam is voor alle initiatieven zonder winstoogmerk. Voor ondernemers heeft de overheid verschillende maatregelen genomen. Kijk voor meer informatie op:

- Nederlandstalige informatie (FAQ) van de Gemeente Amsterdam.

- Nederlandstalige informatie (FAQ) van de Rijksoverheid.

- Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu [RIVM].

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met Gemeente Amsterdam:

wij@amsterdam.nl

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
refresh

Annuleren