Spring naar inhoud

Vragen?

Gemeente Amsterdam wil alle mooie initiatieven in de stad versterken. Op dit platform kunnen initiatiefnemers en vrijwilligers elkaar vinden. Wil jij ook iets doen voor jouw stad? We helpen je graag op weg. Misschien staat jouw vraag hierbij.

Veelgestelde vragen.

Voor wie is Wij Amsterdam?

Wij Amsterdam is voor alle Amsterdammers die elkaar helpen tijdens de coronacrisis. Amsterdammers met mooie initiatieven, Amsterdammers die graag een steentje bijdragen, en Amsterdammers die opzoek zijn naar hulp. Zij kunnen elkaar vinden op dit platform. Samen versterken we elkaar!

Hoe werkt het?

- Ben je een initiatief gestart? Dan kun je deze op Wij Amsterdam plaatsen. Stuur je initiatief in en geef aan of je vrijwilligers kunt gebruiken.

- Wil je vrijwilliger worden? Hier vind je welk initiatief jouw hulp goed kan gebruiken.

- Ben je opzoek naar hulp? Hier vind je alle aangeboden diensten.

Ik wil graag mijn initiatief insturen. Welke regels zijn er?

Wij Amsterdam is een platform voor alle initiatieven die belangeloos hulp aanbieden tijdens de coronacrisis. Initiatieven met een winstoogmerk passen hier niet bij. Stuur je initiatief in met respect voor anderen. Wij Amsterdam behoudt zich het recht voor initiatieven te verwijderen.

Waarom plaats ik mijn initiatief op Wij Amsterdam?

Wat goed dat jij je hulp aanbiedt tijdens de coronacrisis! Dat wil je natuurlijk met iedereen delen. Wij Amsterdam zorgt voor extra bekendheid van jouw werk. Zo kun jij je richten op het mooie werk dat je doet. En Wij Amsterdam zorgt dat jij vindbaar bent voor iedereen die het nodig heeft.
Kan jouw initiatief hulp gebruiken? Op Wij Amsterdam kunnen vrijwilligers zich bij jou aanmelden. Samen versterken we elkaar!

Ik wil graag een initiatief starten. Welke regels zijn er?

Goed bezig! Houd je altijd aan de officiële richtlijnen van de RIVM. Deze kun je hier vinden.

Ben je benieuwd of je een vergunning nodig hebt? Neem dan contact op met Gemeente Amsterdam via wij@amsterdam.nl.

Ik ken een goed initiatief. Mag ik dat insturen?

Ben jij niet de eigenaar van een initiatief? Neem dan contact op met het initiatief wat je graag wil insturen. Als het initiatief jou toestemming geeft om het op Wij Amsterdam te plaatsen, kun je het initiatief insturen.

Ik wil graag een pand of ruimte aanbieden. Kan ik dat op Wij Amsterdam plaatsen?

Wat fijn dat jij een pand aanbiedt! Dat zetten we graag zo goed mogelijk in. Wij Amsterdam is daar niet de beste plek voor. Stuur een mail naar coronahuisvesting@amsterdam.nl. Dan helpen we je graag verder.

In het overzicht zie ik een initiatief dat niet past bij Wij Amsterdam.

Staat er een initiatief op Wij Amsterdam dat er niet thuishoort? Check voor de zekerheid eerst de regels bij de vraag 'Ik wil graag mijn initiatief insturen'.
Valt het initiatief buiten de regels? Neem contact op met Gemeente Amsterdam. Gemeente Amsterdam behoudt zich het recht voor initiatieven te verwijderen.

Ik ben ondernemer. Waar kan ik om hulp vragen?

Wij Amsterdam is voor alle initiatieven zonder winstoogmerk. Voor ondernemers heeft de overheid verschillende maatregelen genomen. Kijk voor meer informatie op:

- Nederlandstalige informatie (FAQ) van de Gemeente Amsterdam.

- Nederlandstalige informatie (FAQ) van de Rijksoverheid.

- Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu [RIVM].

Wat is Jij Amsterdam?

Je mening uiten, een advies willen geven of een standpunt duidelijk maken is tijdens de coronacrisis moeilijker. Daarom kun je nu terecht op Jij Amsterdam. Deel hier je ideeën door een filmpje te uploaden. Je mag laten horen wat je vindt. Alle meningen zijn welkom.

Je moet je natuurlijk wel aan de wet houden. Bedreiging, oproepen tot geweld, discriminatie, belediging, seksisme, schelden of strafbaar gedrag zijn niet toegestaan. Video’s die niet voldoen aan de regels kunnen worden verwijderd. Gemeente Amsterdam houdt zich het recht voor op ieder moment de reactiemogelijkheden uit te zetten.

Hoe werkt Jij Amsterdam?

Spreek je uit op Jij Amsterdam door een filmpje te uploaden. Er zijn een aantal regels om rekening mee te houden:

- Je filmpje duurt maximaal 3 minuten.
- Spreek altijd vanuit je eigen naam. Filmpjes mogen niet anoniem worden geplaatst.
- Je bijdrage blijft 7 dagen zichtbaar op Jij Amsterdam.
- Reclame maken voor commerciële doeleinden is niet toegestaan.
- Bedreiging, oproepen tot geweld, discriminatie, belediging, seksisme, schelden of strafbaar gedrag zijn niet toegestaan.
- Video’s die niet voldoen aan de regels kunnen worden verwijderd. Gemeente Amsterdam houdt zich het recht voor op ieder moment de reactiemogelijkheden uit te zetten.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met Gemeente Amsterdam:

wij@amsterdam.nl

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
refresh

Cancel