Spring naar inhoud

“Vrouwen voor vrouwen.”

 Geplaatst op: 10 augustus 2020

WOMEN Inc. is een organisatie die zich inzet voor gelijke kansen voor mannen en vrouwen in Nederland. Dit doen zij door verschillende activiteiten, projecten en campagnes te initiëren die hier aan bijdragen. Zo organiseren ze onder andere aanTafel-gesprekken. Dit zijn inspirerende gesprekken met andere vrouwen. Er wordt besproken hoe het met je gaat, en hoe ze zichzelf en elkaar kunnen helpen een stap verder te komen in het dagelijks leven en in werk. De gesprekken gaan snel de diepte in zonder dat het gesprek zwaar wordt. Het is vooral inspirerend en even een momentje voor jezelf. Door de coronacrisis konden deze face-to-face sessies niet meer doorgaan. Daarom bedachten ze een online alternatief!

Niki van WOMEN Inc. vertelt: “Vrouwen hebben vaak te maken met veel verschillende rollen die allemaal iets van je vragen; van werknemer of werkgever, tot misschien moeder, mantelzorger of partner. Soms is het goed om deze rollen even naast je neer te leggen en je af te vragen: wat wil ik voor mezelf? Hoe voel ik mij bij deze rollen? Tijdens de aanTafel-gesprekken door het hele land stelden we dit soort vragen aan vrouwen. Door een vertrouwelijke, gelijkwaardige sfeer ontstaan daar altijd prachtige gesprekken die de deelnemers nieuwe energie en ideeën geven.”

“Er ontstaan prachtige gesprekken die de deelnemers nieuwe energie en ideeën geven."

Ze vervolgt: “Door de coronacrisis veranderde de situatie voor veel vrouwen: thuiswerken, een baan verliezen, hun zoon of dochter onderwijzen. Dat zorgde soms voor nieuwe vragen, bijvoorbeeld: hoe zorg ik dat ik mijn energie goed verdeel? Daarom hebben we een online versie van de aanTafel-gesprekken in het leven geroepen. Vrouwen die deelnemen gaan hier dieper in op hun ervaringen met de crisis. Juist nu, door de veranderde situatie is het belangrijk om daarbij stil te staan. Wat raakt je, wat houdt je bezig, maar ook: wat maakt je sterker? Door de ervaringen te delen voelen vrouwen zich vaak begrepen, verbonden en geïnspireerd.” 


Geïnteresseerd in een online aanTafel-gesprek? Kijk dan op www.womeninc.nl/agenda

Meer weten?

Lees meer over dit initiatief

Deel dit verhaal

Uitgelichte verhalen

"We blijven onze mensen helpen."

Lees meer

Kaartje sturen naar ouderen.

Goed bezig! Kan jouw initiatief hulp gebruiken?

Stuur je initiatief in

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
refresh

Annuleren