Spring naar inhoud

Voedselpark Amsterdam

Toegevoegd op: 22 september 2023 Voedselpark Amsterdam: het groene burger alternatief voor distributiepark Lutkemeer.

Voedselpark Amsterdam is een burgerinitiatief dat werkt aan een eerlijker, gezonder, transparanter en inclusiever voedselomgeving voor Amsterdam. Samen met burgers, ondernemers en instellingen ontwikkelt Voedselpark Amsterdam een voedsel-common om de korte keten ambitie van de stad  (van 5 naar 20% lokaal voedsel) te realiseren. Waarom? We weten inmiddels dat ons voedselsysteem een hele grote impact heeft op klimaat, biodiversiteit, gezondheid en sociale ongelijkheid. Om dit voedselsysteem te veranderen is ruimte nodig om te kunnen werken aan een ander voedselsysteem dat niet gedomineerd wordt door globaal , neo liberaal systeem, maar door de lokale spelers van onder op.  Lutkemeer is niet alleen ons laatste stukje vruchtbare landbouw grond, maar ook een vruchtbare sociale basis. Een unieke plek en mogelijkheid om van onderop te werken aan een nieuw, beter en geïntegreerd voedselsysteem voor de toekomst. 

Meer initiatieven

Loading...

Initiatief

Verbinding en ZIEN in de stad

Samen de vrijheid vieren

Meer lezen over Verbinding en ZIEN in de stad

Initiatief

Kringloop Muna

Kringloop Muna is de enige en leukste kringloop in Amsterdam Nieuw-West. Kom bij ons schatzoeken, kleding passen, een praatje maken of heerlijke koffie drinken!

Meer lezen over Kringloop Muna

Initiatief

Maak je eigen magazine

Dit project heeft als doel een actieve verbinding tussen jongeren, de gemeenschap en organisaties-ondernemers te stimuleren om de zichtbaarheid te vergroten en kennis over te dragen.

Meer lezen over Maak je eigen magazine
Alle initiatieven bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte



Cancel