Spring naar inhoud

Stadshart Top

Toegevoegd op: 28 november 2023 Bij de Stadshart Top komen bewoners, ondernemers, mensen van de gemeente en diverse instellingen bij elkaar om samen te werken aan de oude binnenstad.

De oude binnenstad (Wallen & Nieuwmarktbuurt) is een uitdagende buurt. Er zijn belangen van bewoners, ondernemers en bezoekers die botsen. Tegelijk maakt de grote diversiteit van mensen en activiteiten dit een hele rijke buurt.

De Stadshart Top is opgericht om te bouwen vanuit deze rijkdom. Mensen die zich op heel verschillende manieren tot de buurt verhouden, komen bij elkaar om plannen te maken en deze ook in actie om te zetten. Al doende leren we elkaar kennen, begrijpen en waarderen.  

De Stadshart Top vindt acht keer per jaar plaats, waarvan een keer per jaar de Grooote Top. We co-creëren in een sfeer die gelijkwaardig, positief, actief en creatief is. 

Onderwerpen zijn oa afval, de betrokkenheid van internationals, duurzaamheid, winkeldiversiteit, de band tussen bewoners en sekswerkers en een positieve rol voor toeristen.

De organisatie wordt gevormd door de Boomsspijker, Waag, It’s OK en bewoner Elena Simons. Samen ontwikkelen zij de aanpak van de Top steeds verder, gericht op een groeiende diversiteit aan deelnemers en meer vormen van samenwerking aan de buurt.

Meer informatie

Initiatief

Elena Simons, Boomsspijker, Waag en It's OK

Voor wie

Meer initiatieven

Loading...

Initiatief

Verbinding en ZIEN in de stad

Samen de vrijheid vieren

Meer lezen over Verbinding en ZIEN in de stad

Initiatief

Kringloop Muna

Kringloop Muna is de enige en leukste kringloop in Amsterdam Nieuw-West. Kom bij ons schatzoeken, kleding passen, een praatje maken of heerlijke koffie drinken!

Meer lezen over Kringloop Muna

Initiatief

Maak je eigen magazine

Dit project heeft als doel een actieve verbinding tussen jongeren, de gemeenschap en organisaties-ondernemers te stimuleren om de zichtbaarheid te vergroten en kennis over te dragen.

Meer lezen over Maak je eigen magazine
Alle initiatieven bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte



Cancel