Spring naar inhoud

“We laten kinderen nadenken over de crisis.”

Toegevoegd op: 25 februari 2022

Geplaatst op: 4 juni 2020

“Wie weet de beste oplossing voor de problemen die in deze crisis zijn ontstaan?” Vele volwassenen buigen hun hoofd over dit moeilijke vraagstuk, maar de mening van kinderen wordt hier niet echt in meegenomen. Stichting Designathon Works bedacht een online challenge voor kinderen die op een speelse manier mee kunnen doen aan dit vraagstuk. Een laagdrempelige workshop om kinderen creatief te laten nadenken over de crisis.

Emer van Stichting Designathon Works vertelt: “Het doel van dit lesprogramma is om kinderen grote wereldproblemen te laten tackelen op een speelse manier. Voor de crisis organiseerden we met onze stichting dezelfde cursussen met het thema duurzaamheid. Nu zijn we ons gaan richten op het thema coronacrisis. Als je bijdraagt aan oplossingen voor de crisis sta je meer in je macht dan wanneer het je overkomt. Daarom laten we kinderen op laagdrempelige manieren oplossingen bedenken."

Ze vervolgt: “We laten de kinderen eerst een les volgen over corona en daarna kunnen ze tussen verschillende werkbladen kiezen welk probleem ze willen oplossen. Zo was er een meisje die een oplossing vond voor het missen van de natuur. Ze had een gedetailleerde tekening gemaakt over hoe je binnen planten kunt laten groeien. Ook had ze plantenzaadjes in zakjes naar haar buren gebracht. Dit maakte haar blij, maar ook de buren vonden het een ontroerend gebaar!”

Ook Orso (10 jaar) had een innovatief idee bedacht voor een coronaprobleem. Hij vertelt: “Deze zomer zou ik op vakantie naar Amerika gaan, maar dat ging natuurlijk niet door. Daarom heb ik 10 tips bedacht voor iedereen die deze zomer op vakantie zou gaan. Als je de tips uitvoert zorg je dat je toch in de vakantiestemming komt. Mensen kunnen bijvoorbeeld thuis gerechten maken die uit het vakantieland komen, maar ook kunnen ze gebouwen natekenen die in het vakantieland te zien zijn. Ik heb de 10 tips opgeschreven en bij al mijn buren in de flat in de brievenbus gedaan. Ik hoop dat ze de tips gaan gebruiken!”

Meer informatie

Website

Geen website

Waar
Subsidies

Geen subsidies

Meer inspiratie

Loading...

Inspiratie

Samenleven zonder te vechten voor je bestaan

Denise Harleman van Collectief Kapitaal vindt dat een laag inkomen niet het probleem is van het individu, maar van het collectief.

Meer lezen over Samenleven zonder te vechten voor je bestaan

Inspiratie

Francis fixt het

De grondige reparaties die Francis gratis uitvoert met zijn FIXbrigade, schelen mensen honderden euro's aan energiekosten. 'Een tochtstrip plakken is nutteloos als het raam scheef in zijn sponning hangt en dus niet dicht kan.’

Meer lezen over Francis fixt het

Inspiratie

Vaker een praatje in de Van der Pek

Femke en Lotte zorgen met hun video- en fotoportretten voor meer verbinding in de Van der Pekbuurt.

Meer lezen over Vaker een praatje in de Van der Pek
Alle inspiratie bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel