Spring naar inhoud

“We laten kinderen nadenken over de crisis.”

Geplaatst op: 4 juni 2020

“Wie weet de beste oplossing voor de problemen die in deze crisis zijn ontstaan?” Vele volwassenen buigen hun hoofd over dit moeilijke vraagstuk, maar de mening van kinderen wordt hier niet echt in meegenomen. Stichting Designathon Works bedacht een online challenge voor kinderen die op een speelse manier mee kunnen doen aan dit vraagstuk. Een laagdrempelige workshop om kinderen creatief te laten nadenken over de crisis.

Emer van Stichting Designathon Works vertelt: “Het doel van dit lesprogramma is om kinderen grote wereldproblemen te laten tackelen op een speelse manier. Voor de crisis organiseerden we met onze stichting dezelfde cursussen met het thema duurzaamheid. Nu zijn we ons gaan richten op het thema coronacrisis. Als je bijdraagt aan oplossingen voor de crisis sta je meer in je macht dan wanneer het je overkomt. Daarom laten we kinderen op laagdrempelige manieren oplossingen bedenken."

Ze vervolgt: “We laten de kinderen eerst een les volgen over corona en daarna kunnen ze tussen verschillende werkbladen kiezen welk probleem ze willen oplossen. Zo was er een meisje die een oplossing vond voor het missen van de natuur. Ze had een gedetailleerde tekening gemaakt over hoe je binnen planten kunt laten groeien. Ook had ze plantenzaadjes in zakjes naar haar buren gebracht. Dit maakte haar blij, maar ook de buren vonden het een ontroerend gebaar!”

Ook Orso (10 jaar) had een innovatief idee bedacht voor een coronaprobleem. Hij vertelt: “Deze zomer zou ik op vakantie naar Amerika gaan, maar dat ging natuurlijk niet door. Daarom heb ik 10 tips bedacht voor iedereen die deze zomer op vakantie zou gaan. Als je de tips uitvoert zorg je dat je toch in de vakantiestemming komt. Mensen kunnen bijvoorbeeld thuis gerechten maken die uit het vakantieland komen, maar ook kunnen ze gebouwen natekenen die in het vakantieland te zien zijn. Ik heb de 10 tips opgeschreven en bij al mijn buren in de flat in de brievenbus gedaan. Ik hoop dat ze de tips gaan gebruiken!”

Subsidies

Stadsdeel

Amsterdam

Meer weten?

Lees hier meer

Gerelateerde verhalen

Loading...

Verhaal

"Buurttelevisie zorgt voor verbinding."

Kibret Mekonnen startte het ABFF. Hierbij komen programma- en filmmakers samen om elkaar te motiveren buurttelevisie te maken.

Meer lezen over "Buurttelevisie zorgt voor verbinding."

Verhaal

"Een thuishaven voor vluchtelingen uit Oekraïne."

Een groep van decor- en interieurbouwers voelden zich geroepen iets te doen voor de vluchtelingen uit Oekraïne. Ze bouwden een thuishaven.

Meer lezen over "Een thuishaven voor vluchtelingen uit Oekraïne."

Verhaal

"Inheemse bloemenweide als oplossing tegen water."

Jocelyn de Kwant diende een plan in voor een bloemrijke klimaattuin. Het natte grasveld veranderde naar een inheemse bloemenweide.

Meer lezen over "Inheemse bloemenweide als oplossing tegen water."
Meer verhalen bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
refresh

Annuleren