Spring naar inhoud

Vincent tipt: niet eindeloos vergaderen

Toegevoegd op: 28 november 2023

Door: Saskia Liefkes / Foto: Roos Trommelen

In 2022 richtte straatmanager Vincent Jobse PEXPO op, een kunstgalerie in de Van Der Pekstraat in Amsterdam Noord. De creatieve ontmoetingsplaats brengt de oude en nieuwe bewoners samen. Hoe dat is gelukt? Vincent: “Durf te beginnen”. 
 
Dat de galerie, met ruimte voor exposities, workshops en andere kunstevenementen, succesvol is geworden, komt volgens Vincent door daadkrachtigheid. Vincent: “Ik ben eigenlijk gewoon aan de slag gegaan. Er was natuurlijk wel een plan, maar wanneer je eindeloos gaat vergaderen of voorbereiden loop je vast. Op gegeven moment moet je tegen jezelf zeggen: we gaan beginnen.”
 
Vincent raadt andere initiatiefnemers aan om niet telkens naar zekerheid te zoeken. “Als je alles, van financiën tot samenwerkingen, tot in de puntjes voorbereidt, kan het lang duren voordat een project van start gaat. Heb je een goed idee waar je achter staat, omdat je weet dat het gaat werken? Acteer dan op de energie en creativiteit die je ervan krijgt, daar kom je veel verder mee. Onderneem actie en durf de eerste stappen te maken, dan lukt het vaak wel.” 

Meer informatie

Website

Geen website

Voor wie

Meer tips

Loading...

Nog geen resultaten

Alle inspiratie bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte



Cancel