Spring naar inhoud

Jeroen tipt: ondersteunen doe je belangeloos

Toegevoegd op: 6 februari 2024

Tekst: Saskia Liefkes / Foto: Roos Trommelen

Jeroen Loeffen van stichting Coloci ondersteunt samen met medeoprichter Eric Voskeuil initiatiefnemers die de gemeenschapszin in hun buurt willen versterken. In de jaren negentig onderzochten ze samen hoe mensen zich willen verbinden, wat hen motiveert om samen op te trekken. Niet alleen bij volwassen maar ook bij jongeren. Het draait daarbij om het vinden van de gedeelde intrinsieke motivatie. Denk aan plezier, steun, hoop, kwaliteit van leven, jezelf blijven ontwikkelen, zekerheid en alle combinaties hiervan. 

De kennis die ze door de jaren heen hebben opgebouwd over gemeenschapsvorming heeft ze veel nieuwe relaties en ervaringen opgeleverd. Jeroen: "We leren voortdurend wat de behoefte is van nieuwe buurtnetwerken en hoe we hen kunnen helpen te groeien en verduurzamen.”

Voorwaarden voor het bevorderen van gemeenschapszin is dat je er onafhankelijk, zonder enig ander belang, dienstbaar aan kunt bijdragen. Daarom doen we ons best om geen geld te vragen voor onze ondersteuning. We doen ook niet aan kostbare werving. Inmiddels vertelt het zich toch wel door en zijn we een kraamkamer voor nabuurschap en autonome gemeenschapsvorming geworden voor een snelgroeiend netwerk van onafhankelijke buurtgemeenschappen.”

Meer informatie

Voor wie
Waar

Geen subsidies

Subsidies

Geen subsidies

Meer tips

Loading...

Nog geen resultaten

Alle inspiratie bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte



Cancel