Spring naar inhoud

Meer informatie

Even voorstellen: Lucienne Kelfkens

Toegevoegd op: 19 januari 2023

Als interimmanager voor onder meer Artsen zonder Grenzen is Lucienne Kelfkens een deskundige voorzitter van de Commissie Integrale Maatschappelijke Initiatieven (CIMI). In deze rol zorgt Lucienne ervoor dat de commissie samen een goede afweging kan maken bij de beoordeling van binnengekomen subsidieaanvragen. "We blijven zoeken naar initiatieven die echt vanuit de Amsterdammers komen. Een zo groot mogelijke impact van het initiatief op de buurt, wijk of stad staat altijd centraal."

Lucienne zet zich als manager in voor organisaties die zich bezighouden met vraagstukken binnen het maatschappelijke veld. "Ik ben altijd bezig met maatschappelijke onderwerpen. Toen ik hoorde van deze regeling, een onafhankelijke commissie, werd ik enthousiast. Ik heb toen contact gezocht met de mensen die het aan het opzetten waren. Zo ben ik er eigenlijk ingerold". De commissie is laatst opnieuw samengesteld en bestaat uit 7 Amsterdammers. "Ik ben erg blij met deze nieuwe samenstelling" vertelt ze.

Lucienne vervolgt: "Er zijn wel een paar initiatieven die ik zal blijven onthouden. Rederij Lampedusa is er een die ik heel bijzonder vind. Deze staat toch wel met stip op nummer 1. Het initiatief is door vluchtelingen gestart. Zij hebben met elkaar een rondvaartbotenrederij opgezet. Hoe vluchtelingen dat samen doen, dat vind ik echt heel mooi. Rondvaartboten zijn natuurlijk een deel van Amsterdam, dus ze doen echt mee.

Daarnaast word ik ook enthousiast van het combineren van meerdere vraagstukken. Zoals bijvoorbeeld jongeren meer laten sporten en ze intussen helpen met iets anders. Of zorgen dat jongeren minder schooluitval krijgen, en ze tegelijkertijd ze iets laten doen voor duurzaamheid in de omgeving. Ik vind het dus mooi als een initiatief meerdere vlakken raakt".


De Commissie Integrale Maatschappelijke Initiatieven (CIMI) adviseert over alle ingediende subsidieaanvragen. De commissie is onafhankelijk: de leden zijn niet werkzaam bij de gemeente Amsterdam. 

Meer van het Initiatievenbureau

Loading...

Initiatievenbureau

Samen bouwen aan participatie

Wat werkt goed bij participatie en wat niet. Daarmee willen we van elkaar leren in de Participatiewerkplaats.

Meer lezen over Samen bouwen aan participatie

Initiatievenbureau

Onderzoek mogelijkheden na RIMI

De gemeente onderzoekt mogelijkheden voor vervolg integrale dienstverlening aan initiatiefnemers.

Meer lezen over Onderzoek mogelijkheden na RIMI

Initiatievenbureau

Laatste subsidieronde sluit bijna

Dien uiterlijk 31 augustus 2023 jouw aanvraag in voor de laatste ronde van de Subsidieregeling Integraal Maatschappelijk Initiatief.

Meer lezen over Laatste subsidieronde sluit bijna
Alles van het Initiatievenbureau bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte



Cancel