Spring naar inhoud

Meer informatie

Even voorstellen: Nora van der Linden

Toegevoegd op: 6 maart 2023

Nora van der Linden is sinds een jaar lid van de Commissie Integrale Maatschappelijke Initiatieven (CIMI).  Ze is in Zuidoost opgegroeid, daarna heeft ze op veel verschillende plekken in de stad gewoond. Sinds 2 jaar heeft ze Amsterdam verlaten. Door de CIMI blijft Nora toch nog met Amsterdam verbonden. 
 
Nora heeft aan de UvA sociologie en filosofie gestudeerd. Na haar studie is ze in 2011 bij Kennisland gaan werken: een bedrijf dat maatschappelijke vooruitgang onderzoekt en ontwerpt. In 2017 werd ze directeur van dit bedrijf. Inmiddels werkt Nora als managing consultant sociaal domein bij BMC. Ook is Nora bestuurslid bij de NSDM-werf. Een bezige bij, dus. Lid worden van de CIMI zag Nora als een mooie kans om kennis en ervaringen binnen maatschappelijke vernieuwing en projecten in te zetten. “Ik zag het wel zitten, meedenken en advies geven aan het college van burgemeesters en wethouders. Daarnaast krijg je een goed idee wat er speelt in de stad”.

Nora vervolgt: “Ik vind het interessant om te zien wie er achter de aanvraag zit. Soms krijg je geen informatie over de initiatiefnemer. Dat maakt het lastiger een aanvraag te kunnen beoordelen. Ik geloof dat de kans van slagen veel afhangt van de personen die het initiatief opzetten en uitvoeren. Ik zie al wel bijzondere initiatieven voorbijkomen. Bij sommige aanvragen die we nu binnenkrijgen denk ik gelijk: ‘ik hoop dat dit er komt’.”


De Commissie Integrale Maatschappelijke Initiatieven (CIMI) adviseert over alle ingediende subsidieaanvragen. De commissie is onafhankelijk: de leden zijn niet werkzaam bij de gemeente Amsterdam. 

Meer van het Initiatievenbureau

Loading...

Initiatievenbureau

Samen bouwen aan participatie

Wat werkt goed bij participatie en wat niet. Daarmee willen we van elkaar leren in de Participatiewerkplaats.

Meer lezen over Samen bouwen aan participatie

Initiatievenbureau

Onderzoek mogelijkheden na RIMI

De gemeente onderzoekt mogelijkheden voor vervolg integrale dienstverlening aan initiatiefnemers.

Meer lezen over Onderzoek mogelijkheden na RIMI

Initiatievenbureau

Laatste subsidieronde sluit bijna

Dien uiterlijk 31 augustus 2023 jouw aanvraag in voor de laatste ronde van de Subsidieregeling Integraal Maatschappelijk Initiatief.

Meer lezen over Laatste subsidieronde sluit bijna
Alles van het Initiatievenbureau bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte



Cancel