Spring naar inhoud

Meer informatie

Even voorstellen: Khaled Tamimy

Toegevoegd op: 31 mei 2023

De vice voorzitter van de Commissie Integrale Maatschappelijke Initiatieven is Khaled Tamimy. Hij is een echte stadsmaker en een actieve sociaal ondernemer. Toch heeft hij een natuurkundige achtergrond. Om als zich natuurkundige op een maatschappelijke manier in te zetten is Khaled lid geworden van de CIMI. Maar dat niet alleen. Hij heeft een stichting opgezet waarmee wordt gestreden tegen kansenongelijkheid binnen het onderwijs. Khaled is zelf als vluchteling in Nederland gekomen. Dit is voor hem een beweegreden om zich bezig te houden met diversiteit, inclusiviteit en kansenongelijkheid.

“Als stadmaker keek ik naar de CIMI als een kans zelf projecten in de stad te kunnen opzetten. Na het zelf verder te hebben onderzocht leek het mij eigenlijk wel heel tof om zelf een deel uit te maken van de CIMI. Nu ben ik vice voorzitter. Daarbij ondersteun ik Lucienne, de voorzitter. Bij haar afwezigheid neem ik haar rol over en we bereiden samen de zittingen voor. Als er onderling dingen spelen kan de rest van de commissie bij mij terecht”.

“Het beoordelen van aanvragen doe ik net als ieder CIMI lid ook. Het is moeilijk een vast proces aan te houden want er zit veel verschil in de aanvragen. Daarnaast is het subsidiebedrag per aanvraag ook verschillend, automatisch beoordeel je het dan ook anders. Wat ik erg belangrijk vind is dat het door bewoners wordt opgezet, en het de bewoners ook iets oplevert. Plus, het moet bij de regeling passen. Dus integraal en maatschappelijk. Wat ik bij uitstek mooi vind is verschillende onderwerpen aan elkaar knopen, interdisciplinair noemen we dat. Daarbij pakken we twee dingen aan, zoals klimaat en kansenongelijkheid. We slaan 2 vliegen in een klap.”

De Commissie Integrale Maatschappelijke Initiatieven (CIMI) adviseert over alle ingediende subsidieaanvragen. De commissie is onafhankelijk: de leden zijn niet werkzaam bij de gemeente Amsterdam. 

Meer van het Initiatievenbureau

Loading...

Initiatievenbureau

Samen bouwen aan participatie

Wat werkt goed bij participatie en wat niet. Daarmee willen we van elkaar leren in de Participatiewerkplaats.

Meer lezen over Samen bouwen aan participatie

Initiatievenbureau

Onderzoek mogelijkheden na RIMI

De gemeente onderzoekt mogelijkheden voor vervolg integrale dienstverlening aan initiatiefnemers.

Meer lezen over Onderzoek mogelijkheden na RIMI

Initiatievenbureau

Laatste subsidieronde sluit bijna

Dien uiterlijk 31 augustus 2023 jouw aanvraag in voor de laatste ronde van de Subsidieregeling Integraal Maatschappelijk Initiatief.

Meer lezen over Laatste subsidieronde sluit bijna
Alles van het Initiatievenbureau bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte



Cancel