Spring naar inhoud

Meer informatie

Even voorstellen: Marco Barsoum

Toegevoegd op: 21 juni 2023

Marco Barsoum werkt met zijn onderneming Sparks Production al ruim 2 jaar aan het ontwikkelen van concepten voor duurzame sociaal maatschappelijke impact. Hij werkt met zowel overheidsinstanties, als private- en maatschappelijke partijen. Hiervoor was hij werkzaam als organisatieadviseur en heeft hij als programmamaker gewerkt bij onder andere Pakhuis de Zwijger. Ook heeft hij geholpen bij het opzetten van buurtorganisatie ‘Hart voor de K-buurt’. Marco kent Amsterdam op zijn duimpje. Hij is in Zuidoost geboren en getogen. De middelbare school doorliep hij in Oud-Zuid. Voetballen deed hij in West en in Oost chillde hij met vrienden. Deze rasechte Amsterdammer is een van de leden van de Commissie Integrale Maatschappelijke Initiatieven (CIMI).

Marco heeft een bedrijfskundige achtergrond, maar een sociaal hart. “Tijdens mijn werk heb ik veel organisaties en bewoners begeleid die aanspraak wilden maken op gemeentelijke subsidies.  Omdat ik nauw betrokken was bij die subsidieprocessen van de gemeente heb ik zelf mogen meeschrijven aan de uitwerking van de CIMI-regeling. De vacature in de commissie kwam vrij en het was eigenlijk alsof ze mij hierin beschreven. Ik werd door meerdere mensen aangemoedigd om lid te worden.” 

Marco beschrijft zichzelf als iemand die de leefwereld van Amsterdam goed kent. Daarom kan hij goed inschatten of een initiatief aansluit op de behoefte. Hij leest tussen de regels door: “Als iemand niet zo goed kan schrijven, betekent dat niet dat gelijk het initiatief niet goed is”.
 
Marco vervolgt: “Ik vind het moeilijk te zeggen welk initiatief mij bijblijft. We krijgen veel aanvragen binnen waarbij mensen zich met hart en ziel inzetten voor Amsterdam. Het bevestigt voor mij met hoeveel prachtige dingen Amsterdam bezig is en wat voor bijzondere dingen er onder de radar spelen.”

De Commissie Integrale Maatschappelijke Initiatieven (CIMI) adviseert over alle ingediende subsidieaanvragen. De commissie is onafhankelijk: de leden zijn niet werkzaam bij de gemeente Amsterdam. 

Meer van het Initiatievenbureau

Loading...

Initiatievenbureau

Samen bouwen aan participatie

Wat werkt goed bij participatie en wat niet. Daarmee willen we van elkaar leren in de Participatiewerkplaats.

Meer lezen over Samen bouwen aan participatie

Initiatievenbureau

Onderzoek mogelijkheden na RIMI

De gemeente onderzoekt mogelijkheden voor vervolg integrale dienstverlening aan initiatiefnemers.

Meer lezen over Onderzoek mogelijkheden na RIMI

Initiatievenbureau

Laatste subsidieronde sluit bijna

Dien uiterlijk 31 augustus 2023 jouw aanvraag in voor de laatste ronde van de Subsidieregeling Integraal Maatschappelijk Initiatief.

Meer lezen over Laatste subsidieronde sluit bijna
Alles van het Initiatievenbureau bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte



Cancel